Alle 20 voorstellingen uitverkocht, Kaartje bestellen? 
Bel het Jansstheater 0573-254774 of bestel via www.jansstheater.nl 

Weekblad voor Salland

15-2-2023

De Stentor 19-01-2023

intervieuw en recensie van journalist

André Valkeman 

Feedback GG Net optreden Theater Orpheus Apeldoorn


Dank voor je mail! En wat fijn te horen!
Ook wij kijken terug op drie fantastische dagen.

En wat een mooie ambities/ verlangen, zeker mag je mij als referentie opgeven. Hoewel ik denk dat die niet eens nodig is, als men hiervoor kiest weet je wat je vraagt en waarom.

Zeker is er feedback, maar niet om te verbeteren 😊, enkel positief. Van wat moedig, krachtig, heldere inzichten tot confronterend, kwetsbaar en tot verbeelding sprekend, tot in één enkel woord ‘mooi’. Humor en drama raken elkaar, dat doe je heel mooi (danwel dat hebben jullie mooi bij elkaar gebracht 😊). Hoe ik het zag (misschien voelde je het zelf even anders), stond je volledig in je kracht op het podium.

Recensies en reacties "Zo vergat ik mezelf” Jansstheater Lochem 

 

Wendy Goodin

Ein-de-lijk de voorstelling 'zo vergat ik mezelf' van Johan Stegeman gezien in het fijne Jansstheater. Al de 15e keer dat hij dit stuk speelde! Echt geweldig... Johan deelt ervaringen uit zijn leven: worstelingen met zijn geaardheid en psychoses. Waarmee hij het wel heel makkelijk maakt om hier over door te praten na de voorstelling. Enorm veel bewondering voor de manier waarop hij dit doet. Kleine tip: in januari 2023 nog twee voorstellingen.

 

Renske Dragt

Zo vergat ik mezelf.....

Kwetsbaar, krachtig, eenzaam, pijnlijk, dapper, lachend, humorvol en verdrietig binnen een uur. Wat een prachtige, rakende voorstelling vandaag in het Jansstheater in Lochem. Het 'klopt', wanneer je binnen de eerste vijf minuten al een brok in je keel weg moet wegslikken, na vijftien minuten hardop moet lachen en aan het einde van de voorstelling alleen maar zoekende bent naar 'meer'.

Het is rakend, herkenbaar, dichtbij en o-zo mooi om een kunstenaar op dit niveau een beeld te zien schetsen van onze samenleving, de subcultuurtjes in ons land, de (kwetsende) kwetsbaarheden van onze huidige maatschappij en -wanneer het werkelijk mis gaat- wanneer niemand oprechte interesse meer toont en nog open, eerlijke vragen aan de ander durft te stellen.....dan vergeet ik mezelf en zo vergeten we elkaar....

Een scherpe reminder waar de kracht opnieuw te vinden is. Iedere dag maar weer.

Een theatervoorstelling die -om meer dan een reden- de moeite van het onthouden waard is. Johan, je raakte me diep in mijn hart. Dankjewel.

#jansstheater #johanstegeman #zovergatikmezelf #identiteit #verbinding #kwetsbaar #diversiteit #inclusie #Lochem #storytelling #krachtindekunst #verhalendieertoedoen #debuitenwereld #deinnerlijkemens #diepebuiging #staandeovatie

 

Lucienne De Haan 

Zo vergat ik mezelf

In een klein, pittoresk theater in Lochem, luister ik vanmiddag naar het levensverhaal van Johan Stegeman.In 2019 verscheen zijn autobiografie “ Het waait wel weer over”.

Vanuit een helicopterview neemt Johan je mee. Een verhaal rondom zijn psychoses in het verre verleden.Zijn late coming out.Zijn worstelingen met het leven.Het donker en het licht.Beide stevig omarmend.Van Jezus, tot God, Van Euforie tot Depressie naar een intuïtief luchtig, spiritueel en bewust leven in balans.

Rauw en naakt op het podium.Zonder franje en fraal.Benoemt Johan helder waar het om gaat.Letterlijk baant hij zich een weg uit de verstrikkingen en ‘gevangenis’ waarin hij verzeild is geraakt.De ‘gevangenis’ , waarin geen vragen gesteld werden.De ‘gevangenis’ die GGZ heet.Waarin pillen en protocollen regeren en de juiste vragen uit de weg werden gegaan.

Zijn worsteling op het podium en de verstrikkingen in het touw dat hij om zich heen heeft, zijn intens voelbaar.Door het donker te omarmen, is er het licht.Het licht, dat hij al vele jaren leeft en uitdraagt.Zo ook vanmiddag.

Geraakt.Gelachen.Verstild.

Wat een zeer krachtige en ontroerende voorstelling.Een hele diepe buiging voor jou, lieve Johan!Ik ben er nog stil van…

Werk jij in de GGZ of ben je rouwtherapeut/coach, dan is dit een voorstelling die je absoluut niet mag missen!

 

Nathalie Steffens

 

Ben je ook wel eens zo geraakt door een voorstelling dat je na afloop in je stoel blijft zitten en de tranen van je wangen veegt, terwijl de meeste mensen al op weg gaan naar het drankje achteraf?

 

Vandaag hadden Mieke en ik dat en twee vriendinnen die we daar tegenkwamen ook. 

 

Wat waren wij geraakt door het prachtige stuk van Johan. 

 

Met voluit lachen en gniffelen, maar ook medeleven en tranen

 

Johan, dankje voor jou o zo eerlijke prachtige krachtige grappige baanbrekende waardevolle voorstelling.

Wat ben je toch een mooi mens. 

 

Dank dat je ons meenam terug in jouw reis. 

 

Jeroen Zwaal

 

Een terugblik op de voorstelling: ‘Zo vergat ik mijzelf’ van Johan Stegeman op 11 juni 2022. 

Elf! Het gekkengetal.. briljante dag dus om met mijn dochter van 13 te gaan kijken.

 

Eerlijk gezegd vind ik het best ingewikkeld een recensie te schrijven over een theaterstuk, waarin ervaringsdeskundigheid als vibe meedoet, maar ook het pijnlijke verhaal van de gebeurtenis ‘psychotische crisis’ die intens door Johan’s leven heeft huisgehouden, die niet wordt begrepen door de omgeving en zo wordt gegrepen door hemzelf dat het woord ‘begrip’ nooit de lading zal kunnen dekken.. 

 

Daar ‘speelt’ Johan mee, in een voorstelling van een uur. 

 

Het is een spel dat ik in het echte leven ook goed heb gekend, omdat ik op onderlagen door dezelfde crisissen ging. Niet die van hem natuurlijk, nee die van mijzelf. Al is dat ook ingewikkeld, als ik merk dat ik vooral resoneer op de universele vibes, daarmee keek ik ook naar ‘onze ontregeling’.

 

Allereerst: om zoveel emotie, vibes en ongrijpbare bewegingen in één uur te kunnen stoppen vind ik moedig én knap.

 

Als ik alles achter me laat (is het nou theatraal ervaringsdeskundig is of ervaringsdeskundig theater?) is het de vibe ‘liefde’ die in mijn systeem overblijft, als ik terugga naar gisteren.

 

Angst en liefde gaan hand in hand. Wie veel angst heeft, heeft minstens zoveel liefde.

 

Daar heb ik naar zitten kijken een uur lang. Naar de worsteling die voorbij ging en weer de kop op stak over het (wat mij betreft) onderliggende thema ‘onbegrepen liefde’. En die vibe heeft Johan met veel compassie en liefde met zijn publiek gedeeld.

 

Als liefde er is om het leven mee te verbinden, dan is de verstrikking en de veerkracht hier uit te komen het spel van liefde dat ook gespeeld én gezien mag worden. Juist ook in de context van wat de GGZ ‘psychose’ noemt.

 

Spiritueel ontwaken past als term beter en dat wordt in deze voorstelling bevestigd. Hulde daarvoor!

 

Mijn dochter was onder de indruk. “Wat een krachtige emoties en hij speelde het echt goed. “ 

 

Waarmee ik een suggestie meegeef voor de maker en voor potentieel publiek. Is dit iets om ook op middelbare scholen uit te voeren? 

 

Ellen Spanjers en Johan Stegeman iets met een subsidie, een pilot en dan doorrrr? ✨👌🏻🍀

 

Reacties  welke op Social Media zijn geplaatst na het zien van "Zo vergat ik mezelf"

 

Elisabeth Botterweg

Wat een treffende recensie ! Het was onvoorstelbaar goed !

Fleur Groeneveld

Wauw wat was het indrukwekkend, mooi, grappig en heel eerlijk en open. Het heeft me geraakt.

Bernardette Roekevisch

Johan, je voorstelling was indrukwekkend, net zoals je boek. Je vertelt open, zonder omhaal en met humor! Eigenlijk zou elke zorg- en hulpverlener en alles aanverwant daaraan kennis moeten met jouw verhaal. Of misschien wel elk mens. Leerzaam voor iedereen. Respect Johan! En prachtig hoe  Elly en jij het hebben vormgegeven

Tjwan Oei

Wow, wát een energie zet Johan daar neer! De ruimte op het toneel kan dat bijna niet omvatten....

Johan geeft ons een openhartig inkijkje in heftige fasen van zijn leven.

Dát komt binnen!

Johan, fijn dat we de première konden bijwonen! Jouw voorstelling verdient een breder publiek, waaronder de ( reguliere) GGZ zorg!

Monique de Haan

Johan, het was zo mooi. Het raakte me diep van binnen. Tranen van ontroering, herkenning en verdriet. E n gelachen om je humoristische zelfreflectie. Prachtig dat je dit de wereld inbrengt. Dank je wel

Helen Klos 

Gisteravond deze voorstelling bezocht na het boek (het waait wel weer over) te hebben gelezen. Wat een bijzonder en heftig verhaal, verteld met de nodige luchtigheid en humor. Als je nog niet weet hoe een psychose werkt, wordt het je tijdens deze voorstelling wel duidelijk. Groot respect voor Johan, en een diepe buiging voor de manier waarop de voorstelling is opgebouwd en geregisseerd. Zeker de moeite waard om te bezoeken

Dorien Masman

Ben er nog stil van… Net als van je boek. Een en al respect hoe je dit doet.

Met een lach en een traan, perfect in balans.

Hou dit vol en put hier veel energie uit!

Tineke Posthumus

Zet m op Johan Stegeman! Ik heb gezien hoe je het kan. Bijzonder mooi 

 

Eddie Begeman

Vandaag de première gezien. Mooie voorstelling! Boeiend van begin tot eind. Met humor afgewisseld met serieuze stukken.

Alice Vosman

Nou, het was GEWELDIG!

Super mooi gespeeld. Wat zit dit stuk goed in elkaar! Een lach en een traan, intiem en openhartig. Johan op en top. Van begin tot einde 

genoten. We waren er stil van... Missie geslaagd! Een super première en jaloers op alle mensen die nog mogen gaan... 

Sheila Rasch

Het was geweldig.

Mini Nijenhuis

Johan wat zijn we ongelofelijk trots op je!

Wat hebben we vandaag (eerste paasdag) van je voorstelling 

genoten

!! Kippenvel een lach en ook een traan!

Nienke Schroer-Reurink

Alle emoties komen voorbij, wat een ontzettend mooie en ontroerende voorstelling!!!

Gerben Pinkert

Bedankt dat we van jouw voorstelling en openhartigheid konden genieten. Knap hoe jullie dit samen tot zo’n bijzondere uitvoering hebben gemaakt. Ik was onder de indruk ( en als ik zo om me heen keek was ik niet de enige). Succes met de volgende voorstellingen.

Ria Vosman

We hebben genoten Johan.

Hans Bannink

Prachtig Johan

Walter Hoogterp

Je was niet Jezus, niet God maar een gepromoveerde Johan

Monique Vosman

Jouw voorstelling was echt de moeite waard. Ontroerend, grappig, confronterend, een lach en een traan. Alles zat erin. Aanrader voor wie nog niet geweest is!

Petra Nijkamp-lohmann

Johan het was een prachtige, indrukwekkende voorstelling.

Ursula Sterk

Wauw wat indrukwekkend stuk hebben wij vanavond gezien. Zeker de moeite waard. Om te delen. En om te gaan kijken. Geeft inzichten. #kijknaardemensipvdeaandoening#

Barbara Schutte 

Het was ook werkelijk heel mooi en indrukwekkend! Dank! en hoop dat het nog veel mensen mag raken/inspireren!

Marieke Stegeman

Wij hebben gisteren 

genoten van je voorstelling. Wat heb je dat mooi gedaan, indrukwekkend. Respect!

Peter Nieuwenhuis

Indrukwekkende voorstelling en mooi neergezet, geniet van jullie weekend!

Rieky Koert

Johan het was geweldig en ontroerend ook !

Heel goed gedaan!

Marian Huisman

Helemaal de moeite waard om naar toe te gaan.

Henk Goorman

Heel knap wat Johan daar doet!! 

Het was zeker indrukwekkend, als je er mee doorgaat, komen we zeker nog een keer kijken

Elles Bannink

Heel indrukwekkend

Prachtige voorstelling met een lach en een traan

Ilonka Schellevis

Geweldige voorstelling helemaal goed

Margriet Buitenhuis

Heel indrukwekkend, succes gewenst

Marieke Nijland

Bijzonder om erbij te zijn geweest, indrukwekkend knap

Petra Nijkamp-Lohmann

het is de moeite waard

Erika Enderman

Aanrader Mooie, indrukwekkende voorstelling op een fantastische locatie.

Karien Doper

Wat een fantastische voorstelling. Zou eigenlijk op T.V. moeten zodat heel veel mensen het kunnen zien.

Echt super goed gedaan!

Wim Braakman

Indrukwekkend verhaal.  Johan geweldig gedaan. En knap verwoord 100 punten. 

Bettie Tiesink

het was prachtig! Chapeau

Erika Hietland

Diep ontroerd Johan, echt petje af!

Jeanette Uittenbogaard

Johan, wat heb ik een intens mooie, emotionele middag beleefd. De dunne sluier tussen waan en licht belicht. Heel knap gedaan. Een prachtige voorstelling in een zeer bijzonder theater(tje) Alles klopte. 

Henny Goorman

Was een indrukwekkende voorstelling Johan

Corry Thomasson

Indrukwekkend, ontroerd, moedig. Knap om jezelf zo te geven. Top. 

Wilja Stegink-Scholten

Heel goed! Mijn moeder en ik vonden het indrukwekkend goed. Jullie hebben dit super op toneel gezet. Zo knap dat je dit doet Johan Stegeman. 

Karin Rijsdijk

Lieve Johan, dank voor je ontroerende, rakende voorstelling!! Puur, open, rauw en kwetsbaar jezelf kunnen laten zien.....de uitdaging voor ieder mens en jij hebt deze moed. Respect, veel liefs en liefde. 

Esther van Wensveen

Je optreden is zeer indrukwekkend. Blij dat ik er bij mocht zijn!

Hans Nijhof

Was super Johan!

Jose Smit

Het was een prachtige indrukwekkende voorstelling. Wat een moed om je zo te laten zien op het toneel, ik het erg veel bewondering voor je.

Aart Oosterveld

Vandaag Johan zijn 10e voorstelling zien spelen in het pittoreske Jansstheater in Lochem. Vol energie en met humor geeft hij je een kijkje in zijn belevingswereld tijdens zijn psychose. Soms pijnlijk duidelijk hoe de omgeving en hulpverlening precies dat doen wat men niet helpt en nalaten om te vragen wie ben jij? Wat heb jij meegemaakt? Kortom een aanrader, ik denk dat Johan voorlopig nog niet uitgespeeld is. 

Susanne Marneth

Ik vond het een mooie middag.  Soms grappig dan weer heel serieus en heftig!

Jody Hoogstraten

Oh lieve Joan, wat hebben wij genoten van jou als mens en jou verhaal! Wat vertel je het mooi!

Esther Nijenhuis

Vandaag onwijs sterke voorstelling van Johan Stegeman "Zo vergat ik mezelf" Ga dat zien!

Karin Hogevonder

Was indrukwekkend gisteren

Maaike van Proosdij

Aanrader voor iedereen die meer wil weten over dit onderwerp. Fantastisch uitgevoerd met humor, een traan en bovenal eerlijkheid. Johan neemt je niet alleen mee hoe het voor hem was, maar weet ook de ervaringen van ander betrokkenen in beeld te brengen zoals ouders, familie, vrienden, collega's en hulpverleners. Ik zeg ga kijken!

AANRADER🤗Johan Stegeman Wat heb je het ontzettend mooi , " neergezet"eerlijk, kwetsbaar, ontroerend . Mooi om te zien wat je nu doet en hoe je in het leven staat, Krachtig.
GELIJKWAARDIG is zo belangrijk voor jou geweest in de hulpverlening en overal. Dat geldt voor ieder mens 🐞🐞🐞
Samen met Elly Janssen als regisseur natuurlijk👏
ZO VERGAT IK MIJZELF/ MONOLOOG

 "Wat was dit nietsontziend eerlijk" jouw persoonlijke voorstelling in het #jansstheater het kleinste cabaret theater van Nederland , in Lochem.Waar wij bij waren🤗 Vandaag in de stentor, wat kun jij trots zijn. 🐞

Karolien Elzen-Klunder 

De dag goed begonnen én goed geëindigd.

de indrukwekkend mooie monoloog 'Zo vergat ik mezelf' van Johan Stegeman bijgewoond in het Jansstheater in Lochem. Wat een eerlijk, heftig verhaal, op een hele mooie toegankelijke manier gebracht met veel humor. Een genot om naar te kijken en luisteren.
Dankjewel voor je verhaal Johan 🙏🏻

Leonie Boerkamp-Bos 

Uit het Feedbackboek 

Prachtige voorstelling Mooi gespeeld. Zet je ook aan het denken. Top. 

Eddie en Grietje

Wij zijn erg onder de indruk van je verhaal en van je optreden. Heel erg mooi.

dankjewel !

Gerben, Monique, Ria, Anny

Ik ben er stil van Johan,

zo aangrijpend! en zo goed

Dank je wel en knuffel

Marjan De Hoop 

Indrukwekkend verhaal, prachtig neergezet.

ben benieuwd naar het vervolg in je leven.

Zeg maar nieuwsgierig !

Op naar een 2e voorstelling

Hennie 

Johan , Wij hebben genoten van jouw eerlijkheid, oprechtheid van jou zijn. heel knap!

Knuffel Rob en Ilonka

Wat heb je een ontzettend mooie voorstelling gemaakt. Heel inspirerend en ontzettend knap!

Conny & Nienke

Lieve Johan, 

Dank je wel voor vanmiddag

Heel veel succes, 

Jannie 

Dank je Johan!!!

Karin Wijers 

Erica Endeman

Lieve Johan, 

We vonden het erg leuk om met jouw "show' door je leven te reizen. Goed gedaan !

Indrukwekkend om het door jou ogen te zien. Veel succes met de komende voorstellingen!

Liefs van Gerben en Jolanda 

Lieve  Johan, 

Wat een prachtige voorstelling, complimenten voor jou en voor Elly. Zo moedig om je verhaal op deze manier op het podium te vertellen ! We zijn supertrots op jou als ex-collega's 

Chantel + Widel

He Johan, wat een kracht om je zo kwetsbaar op te stellen. Ik zie jou vast t.z.t. op grotere podia. 

Sam

Ik heb genoten van de toegankelijkheid. Knap hoe jullie iets dat veel mensen als ver-van-hun-bed ervaren, zo invoelbaar hebben gemaakt. Heel mooi en belangrijk werk. Als tip: Ik ben nog wel benieuwd hoe je de dingen nu doet, zoals op de achterkant van je boek staat. De dingen die je maken dat je, je leven wilt leven. Misschien dingen die je houvast geven? Of juist dingen die je hebt losgelaten. Bedankt voor het mooie programma Johan en Elly. 

Met muzikale groet,  Maarten - de Reisgenoot
 
Ben er stil van, Overweldigend... Hoe Je t ongrijpelijke zichtbaar weet te maken en daardoor recht in je hart te kruipen.....
Laat je licht stralen lieverd, dat is wie jij bent...
Glennys
Spread the word kanjer !
Anoniem
Lieve Johan, Ik ben sprakeloos. Echt fantastisch dapper dat je, je zo kwetsbaar laat zien. Ik vind het geweldig dat je, je talent een verhaal zo deelt. Ik heb genoten en ben geraakt. Ook mijn complimenten aan Elly natuurlijk!
Lieve groeten.
Dorien Sambros 
Lieve Johan, Super! Super! Super! Dank jewel dat je dit deelt met ons. Mijn complimenten voor jouw moed, openhartigheid & eerlijke weergave van deze lastige in de taboe liggende kwestie. Ik hoop dat je als voorlichter dit aan iedereen kunt laten zien
Liefs Niek
Hey Topper!
Fantastisch om dit te mogen zien! Zou graag deel 2 willen zien :) Of deze nog een keer.... erg indrukwekkend met veel humor :). 
Dave
Geweldige voorstelling die zeer ontroerde, wat een fantastisch mooie middag. Ik kijk uit naar een vervolg en ben blij hier geweest te zijn. Compliment voor de regisseuse.. wat schitterend in elkaar gezet! 
Heel veel liefs Harry  PS: wat een mooi theater in het kleine Lochem
Dankjewel voor deze prachtige voorstelling. Ontroering, de pijn van het dunne lijntje, de pracht van het dunne lijntje, je openheid........ Alles kwam zo direct binnen. Als ik een tip mag geven.... Van de verstikking vanuit het systeem naar je "ik ben er weer" was voor mijn hart zo'n grote overgang......Wauw. Zo emotioneel! Een vervolg dus.....GRAAG! Echt top man. Wat ben ik blij voor je met je. Love You
Jeanette 
Heel mooi gedaan en gedeeld. Je bent een mooi mens! 
Liefs van je mede Arctic Devil,
Nikki
Wat een intens inkijkje in jouw verhaal ! Prachtig weergegeven, je bent een topper! xx mede devil
Lia !!!
Bijzonder (en) intens ! Gave vent ben je 
Guido
Mooi Johan
Jouw Roeping om met je ervaring de mensen mee te nemen en bij te brengen
Groet Sietse
Heel mooi Johan. Het vloog me ook wel aan bij tijd en wijle. Indrukwekkend! Ik hoop dat we hier eens samen iets mee kunnen doen. Ik ga er eens over denken.
xx Ingrid B
 Liefste Johan, Geraakt op zoveel lagen, Geraakt op zoveel manieren, Ik ben er stil van. Een hart vol liefde voor jou. 
Dikke knuffel Nathalie
Lieve Johan, Bedankt dat je dit mets wil delen
Liefs Marloes
Geweldig
Liefs Ine
Beste Johan,
Ontroerend, Wat een prachtige vorm heb je weten te geven aan jouw levensverhaal. Respect om de moed om te delen. Geraakt ga ik naar huis. Dit werkt nog wel even door. 
Liefs Karin
Lieve Johan, Genoten, heel sterk, prachtig neergezet. Dankbaar en Liefde
Liefs Yvonne
Lieve Johan, Wat bijzonder, wat bijzonder, Hoe geweldig heb je deze voorstelling gegeven. Wij zijn onder de indruk en fietsen in stilte terug naar Loo Bathmen. Heel veel liefs en tot weerziens! 
Mieke 
Beste Johan wat heb je mij geraakt met je verhaal  en wat mooi dat je ons hebt willen meenemen. Gelukkig ben je jezelf nu uiteindelijk. Dank voor het delen, 
Warme groet, Sandra 
Johan in 1 dag je boek gelezen x net als t boek kwam je voorstelling ook binnen. Mooi mens
Martine
Lieve Johan, Wat een mooie voorstelling. Woorden schieten tekort! Het was te snel afgelopen! Je bent een kanjer en voorbeeld voor velen!! Toy Toy Toy voor alles wat je nog gaat doen.
Liefs Harm en Esther
Lieve Johan, Wat een ontroerende voorstelling , herkenbaar ook (als werker in de zorg)  Je houdt een spiegel voor!  Zo knap hoe jij het toneel,  de attributen gebruikt en de verbeelding zo nog groter wordt. Wat gaaf om je te kennen vanuit het het winterdippen. We hebben genoten en zijn geraakt. Fijne muziekkeuze ook.
Warme groet, Cor en Miche 
Lieve Johan,
Wat ben jij een warm mens met een warm hart. Ik heb genoten van je voorstelling. Wat een herkenning en erkenning! Dank je wel hiervoor.
Dikke kus, Jody 
Hi Johan,
1 woord: Fantastisch !
Blij dat ik er was, fijn dat ik je ken!
Liefs Niraï
Lieve Johan,
Heel hartelijk bedankt voor jouw monoloog. Het doorkijkje in jouw leven. Ontroerend, kwetsbaar en krachtig tegelijk. Zo mooi dat jij, jij bent. 
Ingrid - Ina