Over mij 

 

Wie ben ik?

Een enthousiaste man met diep doorleefde ervaringen en inzichten. Vrij van diagnose, labels, medicatie en hulpverlening. Puur omdat ik mezelf in geen enkel hokje meer plaats, of laat plaatsen, en dat bij een ander ook niet doe. Vol vertrouwen met een spirituele leefwijze geef ik mijn leven vorm. In balans met mijn voeten stevig op de grond ben ik graag van betekenis voor jou individueel en voor groepen. 

Wat gebeurd is, is gebeurd!

Of het nu ging om een psychose met grootheidswaan, een coming-out, een burn-out, een depressie of gedwongen opname. Of het nu ging om een onbeantwoorde verliefdheid, het aanpassen zoals ik dacht dat anderen mij wilden zien, het veroorzaken van een ernstig auto-ongeluk en het dealen met blijvend letsel zoals onder andere een kunstoog. Zowel op mentaal als fysiek heb ik het een ander doorleefd en kan ik inmiddels met een grote afstand terugkijken op mijn verleden. Ook heb ik mijn daderschap en slachtofferschap inzichtelijk gekregen erop gereflecteerd en de oorzaken gevonden waardoor ik (onbewust) deed, wat ik deed en nu anders doe. 

Werkervaring en positieve therapeutische ervaringen

Van mijn 25e tot mijn 40e heb ik in de verzekeringsbranche gewerkt. Mijn functie was Adviseur Inkomensverzekeringen. Vanaf mijn 40e heb als gevolg van mijn Burnout het roer omgegooid en me omgeschoold tot ervaringsdeskundige. 

Mooie functies die ik heb vervuld waren als studentcoach voor een opleiding ervaringsdeskundigheid en als ervaringsdeskundige in een VIP-team. Een VIP- team werkt met gespecialiseerde hulpverleners die zorg geven aan mensen die een psychose hebben gehad. Ik heb veel geleerd over psychoses, de eventuele oorzaken, reguliere behandelmethodes en hoe iedere psychose los van de heftigheid mijns inziens ook een boodschap kan geven voor het leven. (de spirituele betekenis ervan als het ware).

Reguliere behandelingen met effect 

Qua reguliere behandelingen heb ik jaren geleden veel profijt gehad van de ACT (Acceptance Commitment Therapy) en de Yucelmethode hielp aanvullend bij het visualiseren en inzichtelijk krijgen van mijn vernietigende patronen.

Mijn grootste passies 

Ik ben vanaf 2006 een veel gevraagd, en daardoor ervaren representant bij verschillende systemische (familie) opstellers door heel het land. Ook heb ikzelf zelf als vraagsteller veel inzichten, oorzaken en heling mogen ontvangen. Zelf ben ik ook opgeleid om familie-opstellingen te faciliteren, en dat doe ik dan ook met veel compassie op mijn eigen wijze. Een lichaam kan zoveel informatie geven wat met ons hoofd niet altijd te bedenken of te verklaren is. Opstellingen kunnen helpen om inzichten te krijgen en om je zelfhelend vermogen in werking te zetten.

Schrijven theater en acteren 

In 2019 bracht ik mijn zelfgeschreven autobiografie "Het waait wel weer over" uit. Vanaf 2022 speel ik mijn eigen theatermonoloog "Zo vergat ik mezelf" welke in samenwerking met theatermaker en regisseur Elly Janssen tot stand is gekomen.