"Zo vergat ik mezelf" nog niet gezien???

Het kan toch weer op aanvraag!!!

Ondanks het plezier en succes wat ik de afgelopen jaren mocht beleven bij het meer dan twee jaar spelen van mijn monoloog, had ik na de beslissing genomen te stoppen met het aanbieden van deze voorstelling. Na meerdere verzoeken om nog een uitzondering, begon ik te twijfelen. 

In overleg met het Jansstheater heb ik daarom besloten om de monoloog op aanvraag toch weer aan te bieden als onderdeel van mijn aanbod. 

De voorstelling is ook gefilmd en kan getoond worden als onderdeel van gastlessen en lezingen over mijn herstel en mentale gezondheid in het algemeen. 

Na jaren op zoek te zijn geweest naar mezelf, heb ik mezelf en kracht hervonden. Ook heb ik vele oorzaken van de vroegere ontwrichtingen gevonden. Mijns inziens ontbreekt er geen stofje in mijn hersenen maar lagen de oorzaken op een ander vlak. Daar en over mijn herstel en de vertraging die ik nodig had, spreek ik dolgraag want als je het mij vraagt zijn de wonderen de wereld nog niet uit en is herstel voor velen mogelijk. 

Een aantal reacies van bezoekers 

 

Zeker is er feedback, maar niet om te verbeteren, enkel positief. Van moedig, krachtig, heldere inzichten tot confronterend, kwetsbaar en tot de verbeelding sprekend, tot in één enkel woord "mooi". Humor en drama raken elkaar, dat doe je heel mooi.

-GGNet-  Geestelijke gezondheidszorg 

 

Echt geweldig... Johan deelt ervaringen uit zijn leven: worstelingen met zijn geaardheid en psychoses. Waarmee hij het wel heel makkelijk maakt om over door te praten na de voorstelling. Enorm veel bewondering voor de manier waarop hij dit doet.

-Wendy Goodin-   Wethouder Gemeente Lochem sociaal domein onderwijs mobiliteit

 

Wanneer je binnen de eerste vijf minuten al een brok in je keel weg moet slikken, na vijftien minuten hardop moet lachen en aan het einde van de voorstelling alleen maar zoekende met naar meer. 

-Renske Dragt-  Verbinder met een missie, Auteur, Antropoloog, Columnist at Up in the Sky

 

Rauw en naakt op het podium. Zonder franje benoemt Johan waar het om gaat. Letterlijk baant hij zich een weg uit de verstrikkingen en "gevangenis", waarin geen vragen gesteld werden. De gevangenis die GGZ heet. Waarin pillen en protocollen regeren en de juiste vragen uit de weg werden gegaan. 

-Lucienne De Haan-

Eerlijk gezegd vind ik het ingewikkeld een recensie te schrijven over een theaterstuk, waarin ervaringsdeskundigheid als vibe meedoet, maar ook het pijnlijke verhaal van de gebeurtenis "psychotische crisis" die Johan's leven heeft huisgehouden, die niet wordt begrepen door de omgeving en zo wordt gegrepen door hemzelf dat het woord "begrip nooit de lading zal dekken.. Om zoveel emoties, vibes en ongrijpbare bewegingen in één uur te kunnen stoppen vind ik moedig en knap.

"Als liefde er is om het leven mee te verbinden, dan is verstrikking  en de veerkracht hier uit te komen het spel van liefde  dat ook gespeeld  en gezien mag worden. Juist ook in de context van wat de GGZ 'psychose' noemt.

Spiritueel ontwaken past als term beter en dat wordt in deze voorstelling bevestigd. Hulde daarvoor!

-Jeroen Zwaal-  Ervaringsdeskundige, Kunstenaarschap in woord en beeld

 

WAUW! Van begin tot het eind heeft het stuk mijn interesse en nieuwsgierigheid weten te boeien. Met kwetsbare perfectie speelt Johan vol passie en kracht zijn levensverhaal, en zorgt hiermee voor heldere inzichten en confrontaties, welke een ieder tot de verbeelding zouden kunnen spreken. 

-Julia Zeën-  Eigenaresse www.arcticdevils.nl

Nou, het was GEWELDIG!

Super mooi gespeeld, Wat zit dit stuk goed in elkaar! Een lach en een traan, intiem en openhartig. Johan op en top. Van begin tot het einde genoten. We waren er stil van... Missie geslaagd!  Een super première en jaloers op de mensen die nog mogen gaan..... 

-Alice Vosman-  Leerkracht De Vinci Berkelland

 

Ben je ook wel eens zo geraakt door een voorstelling dat je na afloop in je stoel blijft zitten en de tranen van je wangen veegt? Wat waren wij geraakt door dit prachtige stuk van Johan. Met voluit lachen en gniffelen, maar ook medeleven en tranen. Johan dank je voor jou o zo eerlijke prachtige krachtige grappige baanbrekende voorstelling 

Dank dat je ons meenam terug in jouw reis 

-Nathalie Steffens- Systemisch werker 

 

Vandaag zijn voorstelling zien spelen in het pittoreske Jansstheater in Lochem. Vol energie en met humor geeft hij je een kijkje in zijn belevingswereld tijdens zijn psychose. Soms pijnlijk duidelijk hoe de omgeving en hulpverlening precies dat doen wat met niet helpt en nalaten om te vragen: "Wie ben jij?, Wat heb jij meegemaakt?, Kortom een aanrader, ik dank dat Johan voorlopig nog niet uitgespeeld is. 

-Aart Oosterveld-  Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

 

Aanrader voor iedereen die meer wil weten over dit onderwerp. Fantastisch uitgevoerd met humor, een traan en bovenal eerlijkheid. Johan neemt je niet alleen mee hoe het voor hem was, maar weet ook de ervaringen van andere betrokkenen in beeld te brengen zoals ouders, familie, vrienden, collega's en hulpverleners. Ik zeg ga kijken!

-Maaike van Proosdij-  Casemanager Verzuim & Specialist conflicthantering bij Vaardig Werk

 

Geweldige voorstelling die zeer ontroerde, wat een fantastisch mooie middag. Ik kijk uit naar het vervolg en blij hier geweest te zijn. Compliment voor de regisseuse... wat schitterend in elkaar gezet!

-Harry Geurkink-  Visionary spokesman at Carechangers  De vliegende Olifant 

 

Wat een fantastische voorstelling. Zou eigenlijk op T.V. moeten zodat heel veel mensen het kunnen zien. Echt super goed gedaan. 

-Karien Doper-