BLOGS

Voor Netwerk Vroege Psychose heb ik verschillende blogs geschreven 

Sinds kort schrijf ik ook blogs voor Politieke Partij de Nieuwe mens 

Wat betekent de Nieuwe Mens voor mij?

Heerlijk in ons verwarmde huis, zit ik op de bank en kijk deels naar buiten over de uiterwaarden en droom wat over hoe goed ik het eigenlijk heb. Met de Top 2000 op de achtergrond, Bobo, onze poes links van me en Bommel, onze hond rechts luister ik nu naar “The End “ van The Doors” Dit jaar heb ik ook een eind gemaakt, maar dan aan de oorlog in mijn hoofd.

Ik heb mijn zelfvernietigende patronen doorbroken en mijn, in dit leven opgebouwde angst en ernst voor een groot deel kunnen transformeren in een vredig gevoel in mijzelf. Vrede ondanks de wereldwijde chaos en verdeeldheid die nu ook heerst. Toen ik nog volledig in mijn angst zat, kreeg ik veel begrip van mijn omgeving en ik heb nu ook begrip voor de angst die nu bij veel mensen hun leven beïnvloedt. Om mijn vredige gevoel te bereiken heb ik alternatieve en reguliere therapieën gevolgd. Ik realiseer me dat zonder die hulp het waarschijnlijk onmogelijk was geweest om mijn depressieve gevoelens om te buigen. Ik geloof met heel mijn hart in wonderen en heb zelf vele wonderen mogen ervaren.

 

Mijn eerste meest bijzondere ervaring is wel dat mijn verbrijzelde enkels als gevolg van een ernstig auto-ongeluk, tegen alle verwachtingen van artsen in zover genazen dat ik zelfs weer kan lopen. Het was, naast het vakwerk van de chirurgen, mijn eerste kennismaking met alternatieve hulp door energie-overdracht die ik ontving door helende handen van een vriend. Mijn orthopedisch chirurgen stonden versteld van de genezing die opeens in korte tijd werkelijkheid was geworden. Voor mijzelf een enorme bevestiging van de kracht van positieve gedachten en het geloof dat het onmogelijke, mogelijk is.

 

Accepteren wat is, Loslaten wat niet meer nodig is en vergeven zijn sleutels voor mijn geluk geworden. Ik was mijn hele leven nogal hardleers en heb psychisch en fysiek aardig wat voor mijn kiezen gehad waar ik zelf nu volledig mijn verantwoordelijkheid voor neem. Ik geloof dat wat mij is overkomen, precies dat is wat mijn ziel nodig heeft om nu eindelijk op mijn 45e weer in mijzelf te geloven. En nu een nieuw avontuur. Bloggen voor Politieke Partij De Nieuwe Mens.

 

Pas twee weken geleden, las ik voor het eerst over bovengenoemde partij en werd direct enthousiast dat er eindelijk een partij is die minder angst voedt maar haar standpunten baseert op liefde en op basis daarvan wil regeren. Ik ben dankbaar dat ik voor deze partij mag bloggen over mijn leven en eindelijk de moed heb om de mijn gevoelens te uitten. Dat ik mijn eigen waarheid gebaseerd op spirituele grondslagen durf te delen en me tegelijkertijd ook realiseer dat er net zoveel waarheden zijn als dat er mensen zijn, en er wellicht nog veel meer waarheden bestaan waar wij geen weet van hebben.

 

Maar als er naast de gevestigde politieke partijen een partij komt die vanuit de fundamentele goedheid van wat in ieder mens schuilt wil (mee)regeren met begrip voor onderlinge verschillen, is er een prachtige eerste stap gezet voor de mede mens. Verander de wereld maar begin bij jezelf is naar mijn idee toch echt de eerste stap naar meer geluk en dat wat je uitstraalt vermenigvuldigt zich. Het leven is het waard om geleefd te worden.